tirsdag 16. juli 2013

Inntaket for kommende skoleårFørste gangs inntak for neste skoleår er nå foretatt. Vi ser en tydelig økt interesse for studiespesialisering, her er det ca. 15 rettssøkere som ikke får plass ved BVS. Til medier og kommunikasjon har det tidligere vært svært stor oversøking, men for første gang er det nå ikke nok primærsøkere med rett til å fylle en hel VG1-klasse. Søkningen til helse- og oppvekstfag og allmennfaglig påbygning har også gått tydelig ned.  Alt dette er i samsvar med både fylkeskommunale og nasjonale tendenser. 

Samlet sett er oppfyllingen på Brønnøysund videregående skole nok en gang svært høy. Dette er selvsagt bra, men medaljens bakside er at en rekke elever får ikke det tilbudet de ønsker. Alternativet for de er å reise bort eller å ta et annet utdanningsløp enn planlagt. 

Fylkespolitikerne står ansvarlige for det videregående skoletilbudet vi har i Brønnøysund og andre steder i Nordland. De må gjøre noen valg, som ikke alltid er helt enkle. Det er vanskelig å måle distriktspolitikk, Nordlandssamfunnets behov for framtidig arbeidskraft, elevenes ønsker og fylkeskommunens økonomi opp mot hverandre.   Siden bestemmelsene så direkte berører enkeltmenneskers ønsker og behov, blir det dermed også en etisk dimensjon over denne problematikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar